Duurzaam product

Wij zijn ons bewust van de impact die we mogelijk veroorzaken op het milieu door de productie van kleding en beseffen ons dat het moeilijk is om schade aan het milieu te herstellen. Voorkomen is beter dan genezen! Daarom willen wij onze impact verminderen en waar mogelijk het milieu niet aantasten.

 

Duurzame materialen

Wij hebben ons als doel gesteld om steeds meer kleding en textiel van duurzame materialen aan te bieden. Dit zijn materialen die minder belastend zijn voor mens en milieu. We blijven onszelf op de hoogte houden van nieuwe technieken, materialen en duurzame alternatieven van bestaande materialen zodat we hierin de juiste keuze kunnen maken. We laten ons hierin adviseren door verschillende organisaties waaronder Modint. 

In onze eigen collecties is katoen de grondstof die we het meest gebruiken. Deze grondstof kan nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld veel water verbruikt bij de verwerking van katoen, daarnaast worden er pesticiden gebruikt die schade kunnen veroorzaken voor mens en milieu. Onze focus ligt daarom de komende vijf jaren op het verminderen van het gebruik van conventioneel katoen. Dit doen we door waar we kunnen alternatieven te gebruiken die minder belastend zijn voor mens en milieu maar wel voldoen aan onze kwaliteitseisen voor onze eigen merken.

 

Dierenwelzijn

Wij zijn van mening dat het gebruik van bepaalde dierlijke materialen zoals bont, dons, kasjmier, angora en materiaal van exotische en beschermde dieren in geen geval aanvaardbaar is. Zo hebben wij bijvoorbeeld de ‘Bontvrij verklaring voor bedrijven’ getekend. Dat houdt in dat we geen bont zullen inkopen of verkopen. Het is ons streven om geen materialen te gebruiken die op een dieronvriendelijke wijze zijn verkregen. Wij zullen deze materialen niet in onze producten gebruiken en zullen onze leveranciers ook geen opdracht geven om dit te gebruiken. Dit staat nader omschreven in onze Responsible Business Conduct (RBC).

Klik hier als je meer wil weten over de RBC.

 

Geen schadelijk chemicaliën

In onze producten worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Om te voorkomen dat dit toch gebeurt is er een lijst opgesteld waarin de chemicaliën staan genoemd die niet gebruikt mogen worden. Dit heet de Restricted Substances List (RSL). Deze lijst wordt gecommuniceerd met onze leveranciers en zij worden geacht deze niet te gebruiken in onze producten.

Op deze RSL staan chemicaliën die door de wet verboden zijn maar ook diegene die (nog) niet verboden zijn door de wet maar die wij niet toestaan in onze producten. De lijst wordt up-to-date gehouden naar aanleiding van veranderingen in de wet en/of andere ontwikkelingen.

Klik hier als je meer wil weten over de RSL.

Heb je vragen en/of op- en aanmerkingen? Neem hier contact met ons op. 

 

< Ga terug naar 'Verantwoord ondernemen'