Bedrijfsvoering

Visie

De B32 Groep streeft ernaar om steeds betere producten aan te bieden, die jou een écht goed gevoel geven. Dat is beter voor de mensen die het maken, beter voor het milieu én beter voor jou als klant.

Wij streven naar transparantie, eerlijkheid en vertrouwen in alles wat wij doen en vragen dat ook van alle partijen waar we mee samenwerken. Wij kijken kritisch naar onze eigen inkoopprocessen met als doel om samen met de leveranciers en producenten aan verbetering te werken. Dat is wat ons betreft de basis.

Wij verkopen onze producten in een dynamische modewereld. Een wereld die steeds verandert en waarin nieuwe ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Het is ons doel om te streven naar groei en vernieuwing, maar wel op een verantwoorde manier. Daarom zoeken wij voortdurend naar verbeteringen in onze productieketen. Het is belangrijk dat iedereen die aan onze producten werkt dit onder de best mogelijke arbeidsomstandigheden doet.

De B32 groep heeft een eigen CSR-beleid (Corporate and Social Responsibility) opgesteld. Hierin staan onze belangrijkste doelstellingen en ambities. De aankomende vijf jaar richten we ons op de volgende drie hoofddoelen:

 1. Het implementeren, bewaken en verbeteren van ons CSR-beleid
 2. Het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij onze producenten
 3. Het verduurzamen van onze collecties door bewustere keuzes te maken op het gebied van materiaalgebruik en productieprocessen

Binnen in onze organisatie hebben we een speciaal CSR-team samengesteld dat zorgt voor de implementatie, uitvoering en het bewaken van dit beleid. Door middel van het constant monitoren en verbeteren van interne processen, frequent overleg en het trainen en bijscholen van personeel zorgen we ervoor dat dit beleid geborgd is in onze organisatie.

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met stakeholders en onze samenwerkingspartners te zoeken naar mogelijkheden om onze producten op de meest verantwoorde manier te laten maken. Hierbij worden wij ondersteund door Amfori BSCI, Modint en het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

 

Thema's

Wij vinden duurzaam en verantwoord ondernemen heel belangrijk. Daarom hebben we afspraken gemaakt over negen thema’s die ons een structuur bieden in ons CSR-beleid:

 • Discriminatie
 • Kinderarbeid
 • Gedwongen arbeid
 • Vrijheid van vereniging
 • Leefbaar loon
 • Gezonde en veilige werkplekken
 • Grondstoffen
 • Watervervuiling, gebruik van chemicaliën, water en energie
 • Dierenwelzijn

 

Samenwerkingspartners

Wij zoeken continue naar mogelijkheden om onze producten op de meest verantwoorde manier te laten maken. Omdat de totale productieketen een omvangrijk systeem is laten we ons adviseren en werken we samen met overheid en stakeholders zoals Ngo’s en andere relevante organisaties om dit te bereiken. Samen staan we sterker, zijn we efficiënter én doeltreffender.

 

 

Modint

Business netwerk voor kleding en textielbedrijven dat zich inzet voor een goed ondernemersklimaat. Modint biedt tevens ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van ons CSR-beleid. Lees verder >

INretail

Vereniging die opkomt voor de belangen van non-food retailers. Lees verder >

 

Amfori  BSCI

 Amfori Business Social Compliance Initiative is wereldwijd werkende organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. Lees verder >

 

Derde merken

Naast onze eigen merken Silvercreek en Madness verkoopt de B32 Groep ook andere merken. We kijken bij al de merken die wij verkopen of deze een CSR-beleid voeren. Mocht dit niet het geval zijn dan gaan wij de dialoog aan met hen over dit onderwerp. Zo attenderen wij hen op ons beleid en ondersteunen we hen waar mogelijk om ook stappen te zetten op dit gebied. De meeste merken in ons aanbod voeren een CSR-beleid en/of hebben zich, net zoals wij, aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

 

Bij ons op kantoor en in de winkels

Wij zijn ons bewust van de sociale en milieu gerelateerde problemen die spelen in de fashionwereld en willen actief helpen om deze aan te pakken. Duurzaam investeren in onze medewerkers en in jou als klant vinden wij daarnaast ook heel belangrijk. Wij proberen om het iedere dag een beetje beter te doen. Niet alleen in de productieketen, maar ook in onze winkels en ons hoofdkantoor.

 

Voorbeelden van initiatieven waar we samen hard aan werken:

 • Investeren in onze medewerkers
 • Verminderen van het gebruik van plastic
 • Reduceren van CO2-uitstoot
 • Afvalscheiding
 • Energiezuinige lichtbronnen, zoals ledverlichting in plaats van gasontladingslampen

 

Heb je vragen en/of op- en aanmerkingen? Neem hier contact met ons op.

 

< Ga terug naar 'Verantwoord ondernemen'